skriv

Tjänster

Manusutveckling

förstakapitel-analys

Manusutveckling

Facebookgruppen

Som din manusutvecklande lektör, energicoach och guide inom läkande skrivande så tror jag på DIG. Jag tror på att lyssna in, lyfta fram och stärka det unika hos dig och din berättelse.

Bär du på ett frö till en berättelse eller har du en berättelse som behöver komma ut och släppas fri? Känns det svårt och krångligt att komma vidare? Eller har du jobbat så mycket med ditt manus att du inte kommer längre på egen hand?

Då finns jag här för dig. Tätt tillsammans jobbar vi med att, på ett professionellt sätt, lyfta och utveckla ditt manus genom djupgående analys, genomgång av bokens olika byggstenar och coaching. Jag hjälper dig framåt genom att ställa frågor som får din berättelse att bli den som berör och gör skillnad både för dig som författare och för dina läsare.

När allt det som stängts in och gömts undan får komma fram i ljuset, att trycket får lätta, att inspirationen får flöda och möjligheter visa sig händer det oväntade. Oavsett vad vi varit med om eller upplevt så kan vi hitta guldet i vår livsberättelse som i sin tur kan vara en avgörande hjälp och tröst för andra.

Med vägledning i det hantverk som skrivandet är så kan du låta pennan flyta ocensurerat över pappret (eller fingrarna över tangenterna). Avslappnat och mjukt skriver du fram dig själv och din historia, utan krav och press. När du arbetar tillsammans med mig får du också tillgång till verktyg inom energimedicinen för att släppa på blockeringar och prestationsångest.

Det som gör mig lycklig är när jag får jobba med författare som i processen släpper fram en text som ligger riktigt nära och starka livsberättelser får liv i ord. Berättelser som berör och gör skillnad i både författarens och andras liv.

Jag älskar det jag gör och jag älskar att dela det med mina klienter, tillsammans skapar vi något magiskt som öppnar upp för nya möjligheter. Varmt välkommen med ditt manus.

 

Introduktionserbjudande 20%

Boka din manusläsning innan den sista december och få 20% rabatt.

Du behöver alltså inte lämna in manuset utan bara boka din plats innan den 31 dec.

Kontakta mig för att boka. Varmt välkommen!

Manusutveckling

Förstakapitel-analys

Första kapitlet är avgörande för att både dina läsare och  förlaget ska läsa vidare. Det ökar chansen att få manuset utgivet. Jag visar dig hur du kan vässa din inledning!

Analysen omfattar två-tre sidor. Dessutom får du råd om dramaturgi och tips på saker att tänka på när du jobbar vidare med texten.

Investering:  2 500kr (inkl. moms)
Manusutveckling stora paketet

Manusutveckling Stora paketet

Djupgående analys av ditt manus

Jag gör en noggrann genomläsning av ditt manus där jag identifierar styrkor och förbättringsområden, ger dig tips och råd för att ditt manus ska nå sin högsta potential. Jag tittar alltid på story, struktur, dramaturgi, perspektiv, karaktärer, dialog, språk, sceneri, gestaltning, tid, tempus och trovärdighet/ logiska luckor.

Efter genomläsning får du ett gediget och strukturerat utlåtande och en konkret handlingsplan med förslag på hur du kan jobba vidare. Jag ger även löpande kommentarer i manuset. 

Investering:

Startavgift 2 500kr + 15 öre/ord 

(inkl. moms)

Manusutveckling lilla paketet

Manusutveckling Lilla paketet

Precis som i det stora paketet så  tittar jag på de olika byggstenarna som behövs i en bra berättelse.

Här får du ett utförligt och strukturerat utlåtande. Du får också en konkret handlingsplan men inga kommentarer i själva manuset. 

Investering: 

Start avgift 2 500kr + 12 öre per ord (inkl.moms)

Praktisk info & Vanliga frågor

När i skrivprocessen ska jag skicka manuset till dig?

Ju mer genomarbetat ett manus är innan det skickas till en manusutvecklande lektör, desto mer konkret hjälp kan författaren få. Här är några saker som är bra att tänka på:

• Läs gärna igenom din text högt för dig själv. Vrickar du tungan och snubblar över ord och formuleringar kan det vara ett tecken på att du behöver skriva om.

• Det är bra om en testläsare eller annan utomstående person har läst ditt manus och tittat på om storyn i sin helhet fungerar, hur karaktärerna uppfattas, och om de känns trovärdiga.

•  Se över småord som inte fyller någon funktion. Exempel på onödiga ord som gärna nästlar sig in i en text är: ju, faktiskt, egentligen, ganska, också, väldigt, så, alltså, plötsligt, förmodligen, väl, bara, sedan, troligen, lite. Word har en bra sökfunktion som gör det lätt att hitta orden.

• En manusutvecklande lektörs arbete går ut på att belysa vad som behöver bearbetas eller utvecklas och lyfta fram det som fungerar.  Se manusutvecklaren som din vän med fokus på vad som är bäst för ditt manus!

• Det är viktigt att du ger ditt manus den tid det förtjänar. Ställ in dig på att din text förmodligen kommer behöva redigeras många gånger innan du har ett färdigt manus.

I vilket format vill du ha min text?

Skicka ditt manus digitalt i Word och använd Times New Roman, 12 punkter med 1,5 radavstånd. 

Hur många ord innehåller egentligen en bok?

Väldigt olika såklart, men här får du en ungefärlig uppfattning.

Roman: ca 60.000–100.000 ord.  Fantasy, sci fi och historiska romaner är ofta längre, 200.000 ord eller mer är inte ovanligt.

Romaner för unga vuxna ligger ofta på 55.000–70.000 ord.

Kortroman: ca 17.500–40.000 ord.

Novell: ca 1.500–7.500 ord men den kan vara längre.

Siffrorna är ungefärliga, undantag finns självklart och du skriver givetvis så många ord som din berättelse kräver.

Hur länge tar det från att jag lämnat in min text till jag får mitt utlåtande?

Räkna med att ett utlåtande tar ca 4 veckor från att jag får det till du har det i din hand.

Jag kanske inte har möjlighet att börja jobba med din text direkt, men isåfall ger jag dig både ett tydligt besked om när jag har tid för ditt manus och bra tips och råd för din text som du kan jobba med under tiden du väntar. Kontakta mig så bokar vi in en tid för ett digitalt möte där vi kan diskutera en tidsplan.

Hur länge efter att jag fått utlåtandet kan jag komma med frågor?

Du är alltid välkommen att höra av dig med frågor, men eftersom jag arbetar med många manus ser jag helst att du hör av dig inom två veckor för att vara säker på att jag fortfarande minns detaljerna från ditt manus.

Hur gör jag med betalningen?

I samband med beställningen bifogas en faktura som betalas i förskott när arbetet med manuset påbörjas. Vid större projekt eller om vi kommer behöver en annan lösning kan ett annat upplägg bli aktuellt.

Om jag kört fast, kan du hjälpa mig då?

Absolut! Jag kan hjälpa dig både som skrivcoach och som energicoach. Hör av dig till mig så ser vi vad som passar dig bäst.

hör av dig

Känner du dig nyfiken och vill komma igång med ditt skrivande? Gå med i facebookgruppen.

Kontakta mig

Skicka en förfrågan

1 + 15 =