Kontakt

Kontakta mig

Manusutveckling & läkande skrivande

Telefon  076 8072688

info@angelicaahlbeck.se

Behöver du genomläsning av ditt manus eller vill du prata om läkande skrivande? Kontakta mig så hittar vi just din väg framåt.

Fyll i dina uppgifter och dina önskemål så återkommer jag till dig.

Vanliga frågor

Vet du inte var du ska börja?

Boka ett lära känna samtal genom att skriva ett medddelande till mig. Du får 45 minuters coachande samtal där vi ser hur jag kan hjälpa dig på bästa sätt.

Behöver jag vara rutinerad inom skrivandet för att skriva läkande?

Nej, när du skriver läkande bedöms inte texten i sig. Den typen av skrivande som du behöver är samma som du dagligen gör i sms, mail och sociala media. 

Men om jag inte vet vad jag ska skriva om inom läkande skrivande?

Du behöver inte ha en aning om vad du ska skriva om i förväg. Jag guidar dig ödmjukt genom processen och det finns också möjlighet till privat coaching. 

När i skrivprocessen ska jag skicka manuset till dig för manusutveckling?

Ju mer genomarbetat ett manus är innan det skickas till manusutvecklaren, desto mer konkret hjälp kan författaren få. Här är några saker som är bra att tänka på:

• Läs gärna igenom din text högt för dig själv. Vrickar du tungan och snubblar över ord och formuleringar kan det vara ett tecken på att du behöver skriva om.

• Det är bra om en testläsare eller annan utomstående person har läst ditt manus och tittat på om storyn i sin helhet fungerar, hur karaktärerna uppfattas, och om de känns trovärdiga.

•  Se över småord som inte fyller någon funktion. Exempel på onödiga ord som gärna nästlar sig in i en text är: ju, faktiskt, egentligen, ganska, också, väldigt, så, alltså, plötsligt, förmodligen, väl, bara, sedan, troligen, lite. Word har en bra sökfunktion som gör det lätt att hitta orden.

• En manusutvecklande lektörs arbete går ut på att belysa vad som behöver bearbetas eller utvecklas och lyfta fram det som fungerar.  Se manusutvecklaren som din vän med fokus på vad som är bäst för ditt manus!

• Det är viktigt att du ger ditt manus den tid det förtjänar. Ställ in dig på att din text förmodligen kommer behöva redigeras många gånger innan du har ett färdigt manus.

Kan du hjälpa mig om jag kört fast?

Absolut. Jag erbjuder både skrivcoaching och energicoaching. Kontakta mig för mer information.

Hur lång tid tar det från att jag lämnat in min text för manusutveckling till att jag får tillbaka utlåtandet?

Räkna med att ett utlåtande tar ca 4 veckor från att jag får det till du har det i din hand.

Jag kanske inte har möjlighet att börja jobba med din text direkt, men i så fall ger jag dig både ett tydligt besked om när jag har tid för ditt manus och bra tips och råd för din text som du kan jobba med under tiden du väntar. Kontakta mig så bokar vi in en tid för ett digitalt möte där vi kan diskutera en tidsplan.

 

nyfikenhet

Börja idag

Vet du inte var du ska börja?